BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stocknet: - Internett gir mer aksjesparing

Hele 30 prosent av befolkningen kan tenke seg å handle enkeltaksjer via Internett, viser en undersøkelse Norsk Statistikk har gjennomført på oppdrag fra Stocknet.

Øystein Kvistad
19. jan. 2000 - 12:21

Undersøkelsen viser at tolv prosent av den norske befolkningen allerede har handlet med enkeltaksjer en eller flere ganger i løpet av de siste tre årene. Fem prosent oppgir at de har handlet kun én gang, mens to prosent har handlet åtte ganger eller mer i løpet av perioden.

- Vi tror denne andelen kommer til å øke i takt med den store interessen for aksjehandel på Internett, sier Erlend Bruvik, arbeidende styreformann i nettmeglerselskapet Stocknet i en pressemelding.

Uttalelsen understøttes av tallene fra Norsk Statistikk som viser at hele 30 prosent av befolkningen kan tenke seg å handle enkeltaksjer på nett. Undersøkelsen er riktignok ikke representativ på fylkesnivå (intervju av 1000 personer over 18 år), men tallene indikerer like fullt at interessen er stor over hele landet.

- Vi ser at det er mange aksjesparere som ønsker å ta litt større risiko i håp om å gjøre et skikkelig kupp. Kursutviklingen i selskaper som Opticom og flere internettselskap virker fristende på mange. Dessuten er det både morsomt og lærerikt å handle med aksjer på egen hånd, sier Bruvik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.