BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stor etterspørsel etter ny Game Boy

Utsolgte butikker er resultatet en drøy måned etter at Nintendo startet salget av den nye Game Boy Advance SP i Japan. Om en drøy uke kommer den til Norge.

21. mars 2003 - 12:41

Nintendo startet salget av etterfølgeren til Game Boy Advange (GBA), GBA SP, i Japan den 14. februar.

Den nye lommespillmaskinen skiller seg fra forgjengeren først og fremst ved at den har opplyst skjerm, oppladbare batterier og at den kan slås sammen.

Ifølge Reuters opplyser det japanske spillmagasinforlaget Enterbrain at Nintendo har solgt 365.000 enheter GBA SP-enheter de første fem ukene maskinen har vært i salg i Japan. Salget ville ifølge Enterbrain ha vært enda høyere, hadde lagrene vært større.

    Les også:

Enheten vil først komme på markedet i Nord-Amerika og Europa - inkludert Norge - den 28. mars i år.

Nintendo har ikke bekreftet tallene fra Enterbrain og heller ikke manglende leveringsdyktighet til det japanske markedet, men selskapet har ifølge Reuters tidligere uttalt at det har som mål å levere to millioner enheter globalt de første seks ukene av salget, og 15 millioner enheter - inkludert den opprinnelige GBA-utgaven, i løpet av året.

Analytikere sier til Reuters at Nintendo sannsynligvis ikke bare vil nå dette målet, men trolig også passere det med god margin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.