BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stor interesse for velkrydret Gathering

Skjærtorsdag åpnet dørene i Vikingskipet på Hamar for mer enn 3.000 datanerder. Interessen for det etterhver svært så begivenhetsrike Gathering arrangementet er stor også utenfor Vikingskipet. Nettstedet til Gathering `97 hatt mellom 30 og 40 tusen hits om dagen.

Eirik Flaa
1. apr. 1997 - 01:00

På fjorårets samling var det rundt 2.500 deltakere. Det har altså vært en markant økning til årets 3.000. Foruten en stadig økende andel utlendinger kan arrangøren også skilte med at stadig flere jenter viser interesse.

- Vi har iår 10 prosent jenter, og 10 prosent utlendinger, hvilket er veldig bra, sier leder og grunnlegger av arrangementet Vegard Skjofstad som også kan skilte med økende interesse fra den komersielle delen av dataverdenen.

- Flere større firmaer sponser og selger billig datautstyr på arrangementet, sier Skjofstad som ikke vil gå med på at Gathering kun er et digert kopieringsforum for spillfrelste.

- Det er mye spilling, men ikke kopiering, sier Skjofstad og forteller at det blant annet er satt opp en egen Quake server i Vikingskipet. Quake er også den absolutte favoritten blandt stevnets deltakere. Blant annet arrangeres det konkurranse blant Quakerne, hvor det skal tas ut deltakere som skal representere Europa i en transatlantisk "death-match" mellom Europa og USA.

Gathering - populært også på nettet

Den store demo konkurransen der førstepremien er en Silicon Graphics O2 maskin gikk av stabelen i søndag, og alle bidragene ble fortløpende lagt ut på Gatherings nettsted - noe som tydeligvis har virket tiltrekkende for de av datanerdene som ikke har funnet veien til Vikingskipet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra