BEDRIFTSTEKNOLOGI

Store disker fra Store Blå

IBM Storage Systems Divisjon introduserte for tre uker siden en 5 GB disk for bærbare maskiner. En 8,4 GB IDE disk for stasjonære maskiner er ventet allerede i august.

Eirik Flaa
9. juni 1997 - 16:47

IBMs lagringsdivisjon, Storage Systems, har lenge vært ledende på 3,5 tommers harddisker for bærbare maskiner. Senest ble dette understreket da selskapet i midten av mai lanserte en 5 GB disk i dette formatet. Disken er per i dag den største disken til bruk i bærbare maskiner.

Til tross for sin ledende posisjon på småformat-markedet har IBM hittil ikke hatt den store suksessen i 5,25 tommers-markedet som har vært dominert av Seagate og Quantum. I dette markedet har IBM har måttet nøye seg med en markedsandel på rundt 5 prosent, men i august kommer en ny serie høyytelsesprodukter, som trolig vil gi selskapet en solid dytt.

Diskserien, døpt Desk Star, er laget i IDE-formatet og vil ha en kapasitet på henholdsvis 6,4 og 8,4 GB. At IBM har så sterke kort på hånden betyr en alvorlig trussel mot Quantum som trolig vil drøye ytterligere to måneder før de lanserer IDE-disker i samme størrelsesorden.

IBM forventer at å øke sin markedsandel i 5,25 tommers-markedet til 6 prosent i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.