BEDRIFTSTEKNOLOGI

Storkontrakt til KPNQwest

KPNQwest skal de neste ti årene levere nettverkskapasitet til Infonets globale World Network. Kontrakten er verdt 160 millioner kroner.

Øystein Kvistad
9. mars 2000 - 13:01

Infonets kjøp inkluderer linker mellom New York og Frankfurt og mellom New York og Amsterdam, i tillegg til høyhastighetskoblinger mellom Amsterdam, Frankfurt, Genève, Gøteborg, London, Madrid, Rotterdam, Stockholm og Zürich. Infonet har kjøpt båndbredde fra 34 til 155 Mbit/s. Nettverkskapasiteten er allerede installert, opplyser KPNQwest i en pressemelding.

42 prosent av de multinasjonale selskapene som er listet opp på Business Week's "Global 500"-liste, er avhengig av Infonet for sine globale kommunikasjonstjenester.

- Med denne tilleggskapasiteten styrker vi vår posisjon for å møte etterspørselen av et så forretningskritisk element som båndbredde blir, sier José Collazo, Infonets styreformann, i pressemeldingen.

KNPQwests norske avdeling består av gamle EUnet Norge AS, som i1993 var en av de første Internett-aktørene i landet. I 1998 ble EUnet International kjøpt opp av Qwest Communication International (Qwest), et amerikansk multimedia kommunikasjonsselskap som leverer fiberoptisk høyhastighetsnettverk. KNPQwest Norway har hovedkontor i Oslo og avdelingskontorer i Bergen, Trondheim og Tromsø. Totalt har selskapet 100 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.