RESULTATERFINANS

Størst handel i fond via banker

Undersøkelser i Sverige viser at bankene dominerer handelen i fond via Internett. De svenske bankene har en markedsandel på 90 prosent, men undersøkelsen spår at det i fremtiden vil bli en stadig sterkere kamp om kundene.

Oddmund Grøtte
3. jan. 2001 - 07:29

Det er svenske Webbarometern som har gjort undersøkelsen på oppdrag fra den svenske nettmegleren Avanza. Bankene har så mye som 90 prosent i markedsandel, og SEB Enskilda Banken er en av de største med 21 prosent i markedsandel.

Sparing i fond via Internett har økt det siste året og ifølge undersøkelsen skjer nesten 25 prosent av all fondssparing over nettet. Til sammenligning sparer den svenske befolkningen med 30 prosent i aksjer via nettet.

Nettmeglerne glimrer med sitt fravær på listen over de største fondssparerne.

- Fortsetter utviklingen vil vi i løpet av et halvår se at fondssparingen på nettet overgår aksjehandelen på nettet. Da må nettmeglerne bli betydelig bedre på sparing i fond, sier ClaesHemberg i Avanza til Dagens Industri.

- Det kommer til å bli en hard kamp om kundene mellom bankene og nettmeglerne om fondssparerne. Vinneren blir sannsynligvis spareren. Såvel priser som tilbud vil bedres vesentlig, spår Avanza.

Nettmeglerne har i dag omlag 75 prosent av aksjehandelen via nettet, men bare 10 prosent fondshandelen på nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra