BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stortinget prioriterer konkurranse - kutter trolig UMTS-prisen

Opposisjonen på Stortinget er mer åpen enn før for å lempe på kravene til både Telenor, NetCom og nye UMTS-utbyggere.

14. nov. 2002 - 00:02

Les om Tele2s retrett:

digi.no


De fleste beslutninger tas i realiteten i stortingskomitéene fordi Høyre, KrF og Venstre ikke har flertall. Regjeringen vil i utgangpunktet ha 200 millioner kroner for en ledig UMTS-lisens, men dette kravet blir trolig redusert.

Tidligere i sommer kunne digi.no fortelle at svenske Tre (tidligere Hi3G) ga klar beskjed i møter om at de var interessert i å gi Telenor og NetCom konkurranse, men da måtte prisen ned.

Les saken her:

digi.no


Starfelt forteller at Arbeiderpartiet ikke har bestemt seg, men at man har mottatt mange innspill og er veldig opptatt av at det er bare to nett.

Skulle Stortinget kutte prislappen på de to ledige UMTS-lisensene, er det stor sjanse for kravet til rettferdighet vil gi Telenor og Netcom utsettelser på sine tidligere løfter.

Også Fremskrittspartiet virker mer klar enn noen gang for å kutte i kravene.

- Viljen til å lempe på restriksjonene både for Telenor og NetCom og nye lisenstagere har økt etter Tele2s retrett, medgir Kenneth Svendsen i Fremskrittspartiet.

Svendsen ønsker å få fart på utviklingen selv om Stortinget ikke har behandlet mobilmeldingen.

- Etter møtet vi hadde med Tre (Hi3G) venter jeg bare på et åpningsutspill på hvilke betingelser de kunne tenke seg, sier Svendsen til digi.no.

digi.no har ikke klart å komme Tre-ledelsen i tale i denne saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.