JUSS OG SAMFUNN

Streikestopp for VG

Ved midnatt fredag tar Privatansattes Fellesorganisasjon (PRIFO) ut 150 VG ansatte i streik. Dette kan føre til at lørdags utgaven av VG ikke kommer ut til leserne. - Vi arbeider med saken, og kan fortsatt ikke si om vi klarer å få avisen distribuert på lørdag eller ikke, sier VGs økonomidirektør Ketil Salvesen til Digi:Media.

Frode Nielsen
10. sep. 1996 - 00:00

Prifo har allerede tatt ut medlemmer i streik i Stavanger Aftenblad, Tønsbergs Blad, Varden, Bergens Tidende, Drammens Tidende/Buskerud Blad, Hjemmet Mortensen og Adresseavisen.

De 150 medlemmene som fredag blir tatt ut i streik i VG arbeider blant annet som sjåfører, bilmedhjelpere, kjøreledere i distribusjonen, i annonseavdelingen, på sentralbordet og i korrekturavdelingen. I en pressemelding fra Prifo mandags ettermiddag slås det fast at VG ikke kommer ut på lørdag.

VGs økonomidirektør Ketil Salvesen er ikke like sikker på det.

- Når det gjelder distribusjonen er det bare noen få av sjåførene som er ansatt hos oss. De fleste er innleid, og derfor ser vi an situasjonen litt, sier Salvesen. Streiken vil likevel kunne føre til problemer med deler av distribusjonen. VG har allerede merket at trykke- og distribusjonspartneren Stavanger Aftenblad har ansatte som er tatt ut i streik av Prifo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra