MASKINVARE

Strømsparende flashminne fra AMD

AMD lanserer en ny type flashminne som nøyer seg med 1,8 volt og bruker opptil 95 prosent mindre strøm enn konkurrentene.

8. aug. 2002 - 09:06
Flashminnebrikken AMD Am29BDS643D.
Flashminnebrikken AMD Am29BDS643D.

Den nye flashminnebrikken er døpt Am29BDS640G (bildet til høyre viser forgjengeren) og har in kapasitet på 64 megabiter. Den kan leveres i flerbrikkepakker der flashminnet kombineres med enten 8 eller 16 megabiter statisk 1,8 volts minne.

Flashminne krever spenning når data skal leses eller skrives, men ikke når data skal oppbevares, i motsetning til SRAM eller statisk minne.

Lese- og skrivehastigheten til den nye AMD-brikken er tilpasset kravene til 54 MHz-prosessorene som brukes i avanserte 2,5 G og 3 G mobiltelefoner. Brikkene produseres etter en 170 nanometeres prosess. Prisen er 10,75 dollar per stykk ved bestilling av 10.000 eller flere.

Det nye flashminnet til AMD må ikke forveksles med selskapets MirrorBit-teknologi, som er flashminne beregnet på anvendelser der det legges større vekt på kapasitet enn på ytelse.

Les også

AMD satser sterkt på flashminne for å redusere avhengigheten av sine Intel-kompatible PC- og server-prosessorer, som er under sterk prispress fra Intel. Etter et kraftig fall i første kvartal i år, økte AMDs flashminneomsetning i andre kvartal. Både MirrorBit og det nye energigjerrige flashminne er beregnet på å åpne nye markeder for produsenten.

Erling Skard i Kantega sier at med den digitale lommeboken kan du identifisere deg overfor nettstedet du skal logge deg inn hos, uten å benytte tredjeparter som mellomledd.
Les også

Viktig skritt mot digital lommebok på tvers av landegrenser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.