BEDRIFTSTEKNOLOGI

Student avslørte statlig hacking av 200.000 PC-er

Forrige måned gjennomsøkte Innenriksministeriet i Singapore i hemmelighet 200.000 PC-er på jakt etter et virus som stjeler passord og kredittkortnumre. Internett-brukere er i harnisk over myndighetenes inntrengning i private maskiner.

Pål Leveraas
10. mai 1999 - 07:25

Begivenheten kom i offentlighetens søkelys etter at den 21 år gamle studenten Anne Lee hevdet at Innenriksministeriet ved ti anledninger hadde tatt seg inn i hennes private PC i midten av april, forteller Wall Street Journal. Hun brukte programmet Jammer, som oppdager program som Back Orifice og i tillegg sporer Back Orifice tilbake til den som mottar rapporter fra det. Det viste seg å være innenriksministeriet.


Det skapte så sterke reaksjoner at SingNet nylig måtte gå ut med en offentlig unnskyldning med overskriften "Vi skulle ha informert dere først". Selskapet, som eies av det 80 prosent statlig eide Singapore Telecom, insisterer at den eneste hensikten var å undersøke om brukere var blitt infisert av viruset.

Det har ikke roet ned hissige brukere i øy-staten. Singapore har allerede en meget restriktiv holdning til Internett, blant annet med blokkering av tilgang til web-steder de anser å være støtende. Nå frykter man at dette ikke var en enkeltstående hendelse, men at myndighetene driver organisert hacking på innbyggernes Internett-tilknyttede PC-er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra