BEDRIFTSTEKNOLOGI

Styr unna kassadama hvis hun bruker Palm

Knappe året etter at det ble kjent at små håndholdte datamaskiner av Palm-typen kunne brukes av tyver til å åpne (andres) infrarøde billåser, kommer nyheten om at Palm-en også kan benyttes til å rappe kredittkortopplysninger.

Vaktsjef
30. nov. 1999 - 16:26

Det er The Register som bringer historien om en 26-årig kvinnelig butikkansatt ved Bloomingdale's i New York som i forrige uke ble pågrepet mistenkt for kredittkortsvindel.

Kvinnen ble arrestert etter at en kunde la merke til at butikkbetjenten dro kredittkortet to ganger - først gjennom kassa, deretter gjennom en kredittkortleser tilknyttet en Palm.

Ekspeditrisen skal angivelig ha benyttet Palm-en til å registrere kunders kredittkortnumre med sikte på senere misbruk, skriver Associated Press. Hun er nå siktet for besittelse av forfalskningsutstyr, tyveri og ulovlig duplisering av data.

Hvis kvinnen blir funnet skyldig, risikerer hun syv år bak lås og slå.

- Med Palm kan en lagre tusenvis av kredittkortnumre og det er åpenbart at kvinnen stjal andres kredittkortnumre for å selge dem videre eller for å benytte dem til svindelformål, mener Howard Safir i New York-politiet (NYPD).

Han sier til AP at det er første gangen NYPD har kommet over en slik sak, men legger til at problemet trolig er vesentlig mer utbredt enn det denne ene saken skulle tilsi.

Vårt tips? Betal kontant dersom kassadama står med en Palm i neven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.