BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun forenkler telependling

Sun kommer snart med et produkt som skal gjøre det mulig å bruke en nettleser til å aksessere informasjon som vanligvis kun er tilgjengelig på selskapers lokale nettverk. Det er likevel ikke snakk om et innbruddsverktøy.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. apr. 1999 - 15:51

Sun skal ifølge Wall Street Journal lansere i-Planet i dag. Dette er programvare som lar databrukere på reise eller som er hjemme koble seg til moderkontorets nettverk ved å bruke en vanlig nettleser. Dette skal ta vekk behovet for spesiell klientprogramvare eller oppringt samband direkte til bedriftsnettverket ved hjelp av modem.

i-Planet er designet for å tilby sikker tilgang til e-post, personlige filer og andre data ved en bedrift gjennom å bruke en vanlig Internett-tilkobling. Brukeren kan dermed bruke enhver maskin i verden som har Internett-aksess og en nettleser som støtter Java.

Det er først og fremst større bedrifter som vil kunne tjene på å utnytte dette. Ved å benytte Internett forsvinner behovet for store modemanlegg ved bedriften, det samme gjør store deler av telefonutgiftene som følger med når bedriftens ansatte ringer til modembanken fra destinasjoner langt unna.

Systemet skal også være enklere å oppdatere, siden omtrent all problemvaren er plassert i serverne i lokalnettet ved bedriften.

Ifølge Wall Street Journal utviklet Sun i-Planet for å bruke det internt i bedriften, men systemet ble så populært at selskapet har bestemt at systemet skal kommersialiseres.

Sun i-Planet ventes å bli tilgjengelig den 19. mai. Prisen skal starte på 10.000 dollar, da med støtte for opptil 100 brukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.