BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun kjøper myteomspunnet selskap

Giganten Sun har kjøpt det mye omtalte InfraSearch, et selskap hevder de lager et søke- og delesystem som skal revolusjonere Internett.

Sigvald Sveinbjørnsson
8. mars 2001 - 04:00
Sun Microsystems IncInfraSearch

Venture-bransjen fikk for alvor opp øynene for det lille, amerikanske Internett-selskapet da de sent i fjor la ut en smakebit på den teknologien de utvikler.

Selskapet hevder at de har utviklet helt nye, og revolusjonerende, metoder for å søke opp, dele og lagre informasjon i likestilte nettverk (peer to peer eller "p2p").

InfraSearch skal bli en integrert del av Sun-medgründer Bill Joys nye prosjekt, Project Juxtapose. Øyensynlig skal dette bli Suns utviklingsavdeling for distribuerte nettverk og tilhørende teknologi.


Netscape-gründer og legende i USA, Marc Andreessen, er en av investorene bak InfraSearch.

Andreessen, som i dag er mest engasjert i Loudcloud, et selskap han etablerte i 1999 for å drifte globale Internett-løsninger for internasjonale selskaper, har inntatt en meget hemmelighetsfull holdning i forhold til hva InfraSearch faktisk driver med. Det gjenspeiles på selskapets nettsted, som skifter navn til "gonesilent.com".

Aksjemarkedet reagerte meget positivt på nyervervelsen til Sun Microsystem. Selskapets aksjekurs steg 8,3 prosent tirsdag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.