BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun og Microsoft tester Fast

Microsoft, 3Com og Compuserve er i ferd med å teste ut produktene til norske Fast Search & Transfer, forteller selskapet. Men hva dette kan føre til, sier ikke Fast noe om.

Einar Ryvarden
17. nov. 1998 - 15:35

Det norske teknologiselskapet Fast Search & Transfer sendte i dag ut en pressemelding der det forteller at noen av verdens største dataselskaper tester selskapets produkter. På listen over evalueringspartnere står 3Com, Compuserve, Lycos, Microsoft og Sun.

Disse selskapene tester nå flere av Fasts produkter for å sjekke at de fungerer sammen med egne produkter. Fast mener testingen gir dem verdifulle tilbakemeldinger og sikrer dem mot fremtidig tekniske problemer.

Fast driver FTP-search, trolig Norges mest besøkte nettsted, og har utviklet teknologier for bildekompresjon samt program- og maskinvare for raskere internettsøk. Selskapet er tilstede på Comdex blant annet for å lansere sitt nye søkekort og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Selv om Fast har samlet en rekke store partnere, er det usikkert om dette kan lede til konkrete avtaler. Spørsmålet er hvorfor Microsoft og andre tar seg jobben med teste Fasts produkter. Men hvis de amerikanske datalselskapene liker det de ser, kan det gi Fast en skikkelig markedsførings-puff.

- Microsoft tester fortløpende mange produkter for både for å sjekke kompatibilitet med våre egne produkter og for å se om det er noe vi kan dra nytte av selv, sier Ole Tom Seierstad hos Microsoft Norge som ikke kjenner konkret til testingen av Fast-produktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.