BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun shopper teknologi for å realisere N1

Sun vil kjøpe en rekke selskaper for å realisere N1-visjonen, sier Scott McNealy. Først ute er Pirus' intelligente lagringssvitsjer.

19. sep. 2002 - 09:18
Lagringssvitsjen Pirus Networks PSX-1000.
Lagringssvitsjen Pirus Networks PSX-1000.

Sun-sjef Scott McNealy sa ved åpningen av SunNetwork 2002 at N1-prosjektet for å forenkle nettverksdrift ved å virtualisere prosessorer, båndbredde og lagring, vil kreve en rekke oppkjøp. Slik markedet ser ut i dag, er oppstartselskaper billige.

Det vet McNealy alt om, siden Sun selv har sett sin aksjekurs rase fra 60 dollar til 3 dollar de siste to årene. N1-prosjektet innebærer en strategisk omlegging fra Suns side, fra leverandør av maskinvare til leverandør av teknologi som temmer stadig mer kompliserte nettverk og sørger for at man får mer ut av eksisterende systemer, uten å investere mer i verken maskinvare eller driftspersonell.

Les også

Seinere i går kveld ble det bekreftet at første oppkjøpskandidat er Pirus Networks, et selskap som ble etablert i desember 1999 og som leverer en intelligent lagringssvitsj med tilhørende programvare. Sjefen for N1-prosjektet, Steve McKay, sa til Wall Street Journal at Sun så på 65 andre selskaper før de valgte Pirus.

Per Roger Johansen hadde allerede fått jobben som prosjektdirektør for Livsvitenskapbygget i Oslo, da prosjektet anskaffet programvaren han selv sto bak.
Les også

Statsbygg: Inhabile ansatte kjøpte for flere hundre tusen kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra