BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun slipper kildekoden til Solaris

Under press fra Windows NT og Linux går Sun til dramatiske skritt: snart kan du laste ned og endre operativsystemet Solaris. Men prislappen blir ikke Linux.

Einar Ryvarden
1. okt. 1999 - 14:55

Etter en lang interndebatt har Sun nå bestemt seg. Snart vil du kunne laste ned kildekoden til selskapets operativsystem slik at du kan tilpasse og endre den selv, skriver Wall Street Journal. Sun vil ikke innrømme det, men selskapet har trolig gått til det dramatiske skrittet for å konkurrere bedre mot gratiskonkurrenten Linux og Microsoft Windows NT.

Med tilgang til kildekoden kan utviklere endre og lage nye versjoner av Suns Solaris-operativsystem, både for Sun og Intel-maskiner. Det eneste kravet er at man ikke tukler med grensesnittene som Solaris-program bruker. Utviklerne kan så fritt spre sine tilpassede versjoner til andre. Men Suns tilbud skiller seg fra Linux - du må betale for bruken av operativsystemet selv om du har bidratt med koding. Men studenter, privatpersoner og andre ikke-kommersielle bruker slipper unna.

Sun håper at utviklere vil stole mer på Solaris dersom de får se på og justere innmaten selv, skriver Wall Street Journal. Trolig håper også selskapet på å bremse Linux, som tross alle festtaler er en Unix-versjon som konkurrere mot Sun Solaris. Det er ikke fastsatt noen dato for når du kan starte å laste ned kildekoden til Solaris.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra