BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun tar i mot IBMs utstrakte hånd

Det går mot en ordning innen WS-I, slik at bransjen spares for krangel i arbeidet for å sikre kompatibilitet innen webtjenester.

7. mai 2002 - 07:49
Web Services Interoperability Organization

Les også

IBM kom for noen dager siden med et utspill som kunne føre til at Sun fikk plass i styret til WS-I, slik selskapet ønsker. Før helgen fortalte Sun til amerikansk og britisk fagpresse at kompromissforslaget til IBM har utløst interessante samtaler, og at Sun sikter mot medlemskap i foreningen.

Kompromissforslaget til IBM garanterer ikke Sun styreplass, men åpner for det, dersom andre toneangivende medlemmer støtter Suns kandidatur. De "interessante samtalene" dreier seg trolig om å sikre Sun denne støtten. Microsoft har ikke kommentert IBMs utspill.

Analytikere mener det er en berettiget frykt for at krangel om standardene som utgjør grunnlaget for webtjenester, kan ødelegge for denne teknologiens utviklingsmuligheter. Med både Sun, Microsoft og IBM i ledende posisjoner, kan WS-I spille en avgjørende rolle i å løse den viktigste gjenstående floken, knyttet til hvordan folk skal legitimere seg for de mange ulike tjenestene, og hvordan transaksjonene skal kunne gjennomføres med tilstrekkelig sikkerhet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.