BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun tilbyr gratis "Java Web Services Developer Pack"

To uker før den offisielle lanseringen av Microsoft Visual Studio.Net, slår Sun til med en helhetlig utviklerpakke for dem som vil bruke Java til å lage "web services".

4. feb. 2002 - 12:41
Java.Sun.comSimple Object Access ProtocolWeb Services Description LanguageUniversal Description, Discovery and IntegrationJakarta ProjectApache Software Foundation


Pakken kjører under Solaris 8 og 9, samt Windows XP eller 2000 Professional, og Red Hat 7.2.

Java og Microsoft tevler om å posisjonere seg som plattformer for det alle antar blir en storstilt satsing og bruk av web-tjenester de nærmeste årene. Et omfattende standardarbeid der særlig IBM og Microsoft har engasjert seg gjør at web-tjenestene i seg selv ikke er plattformavhengige. Det vil derimot hver enkelt organisasjons implementering av dem.

Om to uker lanserer Microsoft offisielt sin utviklerpakke Visual Studio.Net, et enhetlig utviklermiljø som kombinerer en rekke ulike programmeringsspråk, og med integrert tilgang til alle standardene for web-tjenester. På Java-siden er Sun sist ute av IBM, Oracle og SilverStream med utviklerpakke for web-tjenester. Det skal pågå arbeid for å samordne det disse fire selskapene gjør, slik at neste utgave av J2EE (Java 2 Enterprise Edition) integrerer en enhetlig tilnærming til web-tjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.