BEDRIFTSTEKNOLOGI

Superkontrakt på supermaskin

IBM aksellererer utviklingen av neste generasjon superdatamaskiner med 18 måneder etter at selskapet fikk en superkontrakt fra det amerikanske energidepartementet.

29. juli 1996 - 00:26

IBM har vunnet en amerikansk offentlig kontrakt om å bygge en datamaskin 300 ganger raskere enn noen eksisterende maskiner i dag.

Maskinene som er under utvikling skal brukes til å prøvesprenge atombomber uten å måtte sprenge dem. Amerikanske myndigheter ønsker å kunne simulere atombombesprengninger uten alt bråket som følger med det å faktisk sprenge dem i lufta.

De nye maskinene, kodenavnet "Option Blue", skal kunne yte 3.000 milliarder instruksjoner per sekund, og vil ha et internminne på 2.500 milliarder bytes.

Det amerikanske energidepartementet, som er den entusiastiske kjøperen av den 94 millioner dollar dyre maskinen, brukte OL i Atlanta som illustrasjonsramme for å beskrive kraften i maskinen:

- Hvis vi sier at den beste stavhopperen i Atlanta tilsvarer kraften i en eksisterende superdatamaskin, betyr det at "Option Blue" stavhopperen vil kunne hoppe over en 600 etasjer høy bygning, uttalte Giel Wiegand.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.