BEDRIFTSTEKNOLOGI

Supertynn, men rimelig bærbar

Sony vil i begynnelsen av juli komme med en svært lett og svært tynn bærbar PC som vil koste betydelig mindre konkurrerende produkter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 1998 - 11:44

Den nye PC-en, som ble vist fram under en pressekonferanse i New York mandag, har fått navnet Vaio 505G og visker ifølge CNET ut grensen mellom bærbare PC-er i full størrelse og håndholdte PC-er.

Spørsmålet er om Sony har kommet fram til det best balanserte forholdet mellom størrelse og andre egenskaper. For tastaturet skal ifølge CNET være stort nok til at det er behagelig og skjermen er også stor i forhold til vekten. For Vaio 505G veier bare 1,4 kg og er mindre en 2,5 centimeter tykk. LCD-skjermen er på 10,4 tommer er av typen aktiv matrise. Maskinen leveres med Pentium 200 MMX-prosessor, 32 MB minne og 2,1 GB harddisk.

Men det beste konkurransefortrinnet er nok prisen. Ifølge CNET skal denne starte på 1999 dollar, noe som for eksempel er en tredel av prisen Hewlett-Packard forlanger for sin ultratynne Sojourn. Denne har riktignok noe større skjerm, litt raskere prosessor og enda litt tynnere kabinett, men vekten er da også noe høyere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.