BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surf kjappere enn GPRS - allerede idag

Allerede idag kan du mobilsurfe raskere enn med fremtidens GPRS-nett. Telenor åpner for WAP-ing og surfing med høyere hastighet.

24. nov. 2000 - 11:31
Telenor

Telenor Mobil ASEsben Tuman Johnsendigitoday





Det er dessuten raskere enn den første utgaven avGPRS, som skal introduseres med hastigheter på rundt 40 kbps.

GSM-nettet kan støtte bruk av opp til fire kanaler per apparat, det vil si at du med 14,4-nett kan surfe med opp til 57,6 kbps tilkoblingshastighet.


De fleste telefonene er satt opp for å bruke én kanal 'opp' (informasjon som sendes ut fra telefonen) og tre kanaler 'ned' (til nedlasting av e-post, nettsider etc.), men man kan også stille dem inn til å gi deg to kanaler opp og to ned.

Idag er det bare Telenors proffabonnement Nomade som støtter HSCSD. For å få fart på mobilsurfingen må man gå inn i oppsettet på data-programvaren som medfølger telefonen, og endre hastigheten fra 19,2 til 28,8 kbps. For å få kjappere WAP-ing må man sette instillingen på WAP-telefonen til 'analog', ikke ISDN, sier Tuman Johnsen. Man skal da være klar over at innstillingene må endres igjen hvis man skal bruke telefonen utenlands, og han tilføyer at 14,4-surfing med ISDN-innstillingen er noe Telenor jobber med.

NetCom AB har tidligere uttalt at de ikke vil innføre HSCSD, fordi de vil vente på GPRS. GPRS-tjenester skal komme på banen neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.