JUSS OG SAMFUNN

Surf via Telias kabel-TV-nett

1. juli lanseres tjenesten Telia Internet Cable, og da får 785.000 svenske husholdninger mulighet til å surfe på Internett med høy hastighet via Telias kabel-TV-nett.

Therese Werenskiold
28. apr. 1999 - 04:31

Telia har siden høsten 1996 gjennomført omfattende tester, og erfaringene fra disse testene er meget gode. Markedsundersøkelser viser at testkundenes forventninger "ble oppfylt i meget høy grad", skriver selskapet i en pressemelding.

Å surfe via kabel-TV innebærer at PC-en kobles til kabel-TV-uttaket. Surferen bruker et kabelmodem, og det er mange likhetstrekk med tradisjonelle Internett-abonnement.

Dette gir fordeler som rask oppkobling, høyere overføringshastighet og frigjøring av telefonlinjen.

Kundene tilbys en aksesshastighet på 512 Kbit/s til en fast pris på 350 kroner i måneden, som inkluderer ubegrenset surfetid. I første omgang skjer lanseringen på åtte steder i Sverige; Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Örebro, Helsingborg og Lund. Dette tilsvarer et potensial på 785.000 husholdninger, av Telias totalt 1,3 millioner tilknyttede husholdninger.

I Norge har det lenge vært gjort forsøk på Internett via kabel-TV-nettet, slike løsninger tilbys bl.a. av Janco Multicom og Telenor Avidi (se relaterte artikler nedenfor eller i margen til høyre).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra