BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surfer på bredbåndsbølgen

Dødtid under fotballkampen? Nå kan blant andre VIF-supporterne sitte og surfe trådløst på nettet mens fotballkampen pågår, etter at VIFs innendørs hjemmebane Valhall blir knyttet til en trådløs IP-sone.

Frode Eriksen
12. feb. 2001 - 15:53

IP-sonen leveres av Wireless Access Network (WAN) til det som er Nordens største innendørs fotballhall.

Valhall åpnes offisielt den 16. mars og vil få plass til 14.500 tilskuere ved konserter og messer (halvparten under fotballkamper), og IP-sonen dekker både hallen innendørs og deler av områdene utendørs.

IP-sonen gir ikke bare anledning til å følge dekningen på Internett, en kan også etablere trådløse overføringer fra hallen til Internett. Avtalen gjelder i første omgang for to år.

- Ved bruk av denne teknologien vil for eksempel journalister kunne overføre bilder og artikler direkte ved å benytte seg av et trådløst nettverkskort, sier administrerende direktør i WAN, Bjørn Eilertsen.

Det er først og fremst selskapets kunder som dra nytte av dette tilbudet, ved at du som abonnent kan få fri tilgang til Internett via IP-sonen. Men i Valhall skal det også bli mulig å leie seg et eget trådløst nettverkskort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra