BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svakt Elkjøp resultat

Elkjøpkonsernets relativt svake driftsresultat på 91,9 millioner kroner skyldes i hovedsak redusert mobiltelefonomsetning. Til gjengjeld har konsernet økt sin omsetning av datautstyr med 32 prosent.

Eirik Flaa
27. feb. 1997 - 11:03

Elkjøp økte i 1996 sin omsetning av PCer og relaterte produkter fra 323 til 460 millioner. PC-salget ga også bedre marginer i året som gikk, men totalt sett var resultatet fra konsernet langt lavere enn i 1995. Reduksjonen i driftresultatet fra 134,4 til 91,9 millioner kroner skyldes sviktende resultat fra Aktuellkjeden, som brant inne med store varelagre med brunevarer. Aktuellkjeden måtte tåle et underskudd på 40 millioner.

Mobiltelefonsalget gikk kraftig ned i 97, til tross for at mobilprodusentene har redusert sine priser betydelig.

- Énkronestelefonene vi solgte med støtte fra teleoperatørene forsvant i 1996. Dette var imidlertid noe vi hadde forutsett, sier konsernsjef Thor Bjarmann i Elkjøp til digi:data. Han legger til at etableringen av kjeden i Danmark dessuten måtte tåle et driftsunderskudd på 12,9 millioner kroner.

I året som kommer vil Elkjøp fortsette å fokusere på PC, men vil likevel beholde omtrent samme produktmiks som i 1996 da salget av PCer med tilhørende produkter utgjorde 18 prosent av omsetningen.

Lefdal elektromarked bidro til konsernet med et driftsresultat på 2,3 millioner kroner siden overtagelsen 28 oktober ifor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.