BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svarer AltaVista - gjør Internett HELT gratis

Mandag gikk britiske AltaVista ut og lovte at selskapet ville tilby Internett til 120 kroner i året og ellers fri bruk. Nå svarer kabelselskapet NTL med et enda mer fristende tilbud: Internett for kroner 0.

Øystein Kvistad
7. mars 2000 - 11:03

Det britiske kabelselskapet NTL anonserte i dag at de vil tilby Internett-aksess helt ribbet for såvel oppstartsavgifter som tellerskritt, skriver BBC News.

Britene får tilbudet om gratis Internett fra 17. april i år, ifølge NTL-sjef Barclay Knapp.

Det sterkt konkurranseutsatte Internett- og telemarkedet i Storbritannia har ført til kraftig reduserte aksesspriser, noe som fikk statsminister Tony Blair til å spå i glasskulen at alle briter om fem år skulle være sikret gratis, høykapasitets Internett-tilgang.

Nå ser det ut til at Blair blir bønnhørt langt tidligere enn han hadde ventet. For med NTLs utspill er det neppe snakk om "hvis" men "når" de store onlineaktørene som BT, AOL og Freeserve forkaster dagens modeller for "gratis" Internett med fritt abonnement men betalte tellerskritt.

NTLs gratistilbud vil gå til alle som har en PC og et modem - også de som ikke dekkes av selskapets eget kabelnett. Det eneste brukerne må gjøre er å signere en avtale med NTL for vanlig taletelefoni og ringe for minst ti pund - vel 130 kroner - hver måned

Også et annet britisk kabelselskap, Telewest, satser på å tilby gratis Internett-bruk, men med en fast månedspris på ti pund. Selskapet har imidlertid hatt store problemer med å behandle alle kundene som har strømmet til for å benytte seg av tilbudet.

Les:


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra