KARRIERE

Svart april for dotcom-jobber

I april ble 17.554 dotcom arbeidere vist døren i USA. Det er en økning på 84 prosent fra mars, og tallene viser at dotcom døden har rammet den nye økonomiens kompetente hjerner hardt.

Sigvald Sveinbjørnsson
30. apr. 2001 - 04:15

Det amerikanske analysehuset Challenger, Gray & Christmas har siden desember 1999 undersøkt hvor mange som får oppsigelsesbrev blant amerikanske, Internet-baserte ansatte.

Siden selskapet begynte å føre statistikk har nesten 100.000 arbeidsplasser fordunstet. Mer enn halvparten av disse, 51.564 ansatte, har blitt fjernet siden nyttår.

Tidligere var det ansatte i helt nye selskaper som merket "sparket i baken." Nå er det flere og flere av de større selskapene som kvitter seg med kompetente hjerner. Det melder San Francisco Chronicle.

- Vi merker et skifte i hvilke selskaper som annonserer jobbkutt. Da nedgangen begynte var det selskaper som i all hovedsak gjorde forretninger over nettet som var rammet, sier John A. Challenger, sjef for Challenger, Gray & Christmas til avisen. Han ligger til at de mer tradisjonelle selskapene som beveget seg på nettet hadde en mer stabil og sikker økonomi.

Men dette ser nå ut til å ikke lenger være tilfelle.

- Vi ser at flere og flere av disse hybridselskapene mellom den gamle og nye økonomien også kutter i sine nettavdelinger, fortsetter Challenger.

Sammenlignet med april i fjor var antall jobbkutt i april i år enorm. I fjor ble bare 327 ansatte sagt opp, i år er tallet altså nærmere 18.000.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.