RESULTATERFINANS

Svensk nettavis kjøpes av urgammelt magasin

Nettavisen E24 er langt fra målet både når det gjelder betalte abonnenter og annonsesalg. Nå kjøpes avisen av en næringslivsavis som har eksistert i over 100 år.

29. apr. 2002 - 15:49
AffärsvärldenEkonomi24

Thomas Peterssohn

Olle Rossanderdigi.no



Ekonomi & Teknik FörlagFinans & VisionFinanstidningenVision




- Det målet er justert oppover, til 15.000 abonnenter i dag, sier Peterssohn til digi.no og sier at kostnadsnivået har endret seg underveis. I tillegg har avisen solgt færre internettannonser enn budsjettert.


Peterssohn hevder imidlertid at avtalen med Finans & Vision, med salg av alle artiklene til bruk i papiravisen, har gjort dem i stand til å øke inntektene betraktelig.

- Vi var i nærheten av break-even før avtalen med Affärsvärlden. Og vi hadde fortsatt tid på oss, hevder han. De ansatte har hatt et betydelig eierskap i avisen, mens Ledstiernan og britiske Next Gear Invest har vært blant de store eierne.

- Avtalen med Finans & Vision har gitt oss trygghet. Jeg har pratet med dem nå, og de er interessert i å fortsette samarbeidet, hevder Peterssohn. Avtalen med den MTG-eide bedriften går ut til høsten og har hatt en klausul om eierskap.

- Vi har hele tiden jaktet på en medieeier som har kunnet gi oss synergier. Det er vanskelig å greie seg alene som rendyrket internettavis, medgir han og kommer nå sammen med et av de eldste bransjeforlagene i bransjen.

Ekonomi & Teknik Förlag gir ut blant annet Ny Teknik og Dagens Medicin, mens forlaget har lagt ned Dagens IT (papiravisen er borte, nettstedet integreres inn i Ny Teknik) og Datateknik 3.0 de siste årene.

Peterssohn opplyser at Ekonomi24-varemerket vil bestå som betaltjeneste på Internett, mens det vil skje en integrasjon mot Affärsvärlden som i dag ikke er spesielt nyhetsorienterte på nettet. Det skjer en integrasjon av redaksjonene og de tekniske løsningene for webpublisering.

Samtidig må avtalen med Finans & Vision og eierselskapet MTG etter hvert reforhandles.

- Vi har vel vist at vi er ganske dynamiske. I E24 endrer vi strategi én gang i kvartalet, sier Peterssohn i en spøkefull tone.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.