BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk teleeksport mot nye høyder

Den svenske teleeksporten økte med 37 prosent i årets sju første måneder og kan notere seg for stadig nye toppresultat. Lokomotivet i svensk telekomindustri er Ericsson.

Frode Eriksen
27. okt. 1997 - 14:05

Tall fra det svenske Statistiska Centralbyrån, som gjengis i Dagens Industri, viser at det spesielt er i Latin-Amerika at svenskene har suksess, med en eksportvekst på over 50 prosent til nesten 900 millioner kroner.

Eksporten til Sentral og Sør-Amerika øvrig økte med 28 prosent, mens veksten i eksporten til Asia er forholdsvis lav med bare 13 prosent.

- Markedet i Sør-Øst Asia økte med 13 prosent, men etter den siste månedens turbulens er etterspørselen redusert og ser heller ikke ut til å ta seg opp igjen, sier konsernsjef i Ericsson, Lars Ramqvist, til Dagens Industri.

Ikke bare er Ericsson Sveriges største IT-eksportbedrift, det er også Sveriges største eksportbedrift overall, og passerte Volvo i fjor. Lanset tjener fremdeles mer på skogsindustrien, men mens veksten i denne sektoren var på 4 prosent i årets første sju måneder, økte teleeksporten med 37 prosent.

Ericsson forventes å eksportere for 95 milliarder kroner i år, opp 20 milliarder, og veksten ser ut til å fortsette.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra