BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svenske vil delprivatisere kabel-TV

Telia mislyktes i å selge ut sin kabel-TV virksomhet. Nå planlegger selskapet i stedet delprivatisering av selskapet for å skape størst mulig verdi for selskapets aksjeeiere.

Frode Eriksen
28. juli 2000 - 11:16

I en pressemelding melder Telia at det internasjonale kapitalmarkedet gjør det umulig for potensielle kjøpere å innhente nødvendig kapital for å kjøpe Telias kabel-TV nett som omfatter 1,3 millioner kunder. Telia vil derfor heller ikke få inn de milliardene selskapet mener virksomheten er verd.

Derfor stanser Telia nå planene om å selge ut kabel-TV virksomheten, som nå kalles for "com hem". Istedet vil Telia delprivatisere selskapet for, som selskapet skriver, å oppnå størst mulig avkastning for eierne av Telia. Det skjer ikke ved å selge hele selskapet til en eier, men heller å skille ut selskapet og børsnotere deler av det samtidig som en del selges.

Opprinnelig skulle Telia selge ut kabel-TV virksomheten ved fusjonen med Telenor i fjor. Da fusjonen gikk i vasken ville Telia fremdeles selge, og da aller helst til en kjøper. Nå har altså selskapet snudd.

Telia har gjennom sin kabel-virksomhet startet utrulling av nye interaktive tjenester og bredbånds Internett. "com hem" er markedsleder på kabel-TV tilknytninger i Sverige, med blant annet kontroll i de tre største byene; Stockholm, Göteborg og Malmö.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.