BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensker ringer mest til sjukhuset

Bilskilter, skattenivå, sykdommer, konserter og teite oppfinnelser. Dette er søta bror mest opptatt av, skal vi tro de mest opplyste svenskene: de ansatte på Nummeropplysningen 118 118.

Therese Werenskiold
11. juni 1999 - 17:26

Telia Nummerupplysningen leverte i begynnelsen av april en liste over de telefonnumrene som svenskene oftest vil bli viderekoblet til. I hele Sverige kom Bilregistret (tilsvarende biltilsynet i Norge) på førsteplass, tett fulgt av Skatteförvaltningen og SJ Biljettförsäljning.

Karolinska sjukhuset kom på fjerdeplass og Patent- och registreringsverket på femte.

I Jönköping var telefonnummeret til Scandic Hotel Jönköping Nord mest populært. Statens Jordbruksverk kom som nummer to, og på tredjeplass havnet Länssjukhuset Ryhov. Til opplysning kom Husqvarna på nittende plass i Jönköping.

digi.no tok en prat med informasjonsdirektør i Telenor Media, Sissel Faller, for å sjekke de norske forholdene på dette området.

- I Sverige offentliggjør Telia en liste over de 20 mest populære telefonnumrene fra nummeropplysningen. Gjør Telenor det samme?

- Vi har ikke laget noen slik liste i Norge. Både av hensyn til personvern og fordi det er laber interesse blant brukerne. Det er bare en og annen journalist som er interessert i slike opplysninger.

- Hvis du skulle gjette, hvilke er de mest populære numrene i Norge?

- Det er nokså sesongavhengig. I februar er nok likningskontorenes telefonnumre de mest etterspurte. Og så Oslo Taxi, da.

- Kan du nummeret til Oslo Taxi utenat?

- Nei, jeg ringer opplysningen, avslutter Sissel Faller.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra