RESULTATERFINANS

Sverige best på IT i EU

En gjennomgang gjort av Svenska Dagbladet viser at Sverige er på topp når det gjelder IT i EU. Sverige har oppfylt de aller fleste målene som EU-landene skal nå innen 2003.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. okt. 2000 - 12:13
Les om EU-toppmøtet: EU er misunnelig på USA
Svenska DagbladetDagensIT


Dette er noe av hva Sverige allerede har oppnådd.

- Grunn- og videregående skole har fått PC- og Internett tilkobling. Det foreligger en nasjonal plan for å gjøre Internett tilgjengelig for handikappede. Det er trafikkinformasjon på nettet. Videreutdanning og kompetanseheving innen IT er på innarbeidet i næringslivet, både privat og offentlig.

Dessuten er svenske myndigheter flink til å informere på nettet, samtidig som man har god helseinformasjon på nettet. Lovendringer og reguleringer er satt i gang, og kampanjer fra det offentlige oppfordrer og stimulerer selskaper i næringslivet til å bli digitale.

Det eneste som er galt, skriver DagensIT, er at konkurransen på Internett-forbindelsen er dårlig, noe som fører til høyere priser. Internett-tilknytning har ikke fått tilstrekkelig oppmerksomhet og tilgjengeligheten på nettet i det offentlige rom er for dårlig.

Det er en parallell til Norge, hvor regjeringen nå satser på bredbånd på folkebibliotekene.

Konkurransen mellom de forskjellige EU-landene skal presenteres på en IT-konkurranse i Nice, Frankrike i november. Først der får vi svaret på om Sverige ligger så godt an som Svenska Dagbladet og Dagens IT hevder.

Denne konkurransen, eller benchmarkingen, skal også Norge bli en del av etter hvert. Dette har vært en av hovedpillarene i eNorge-planen som Nærings- og handelsminister Grete Knudsen har lagt frem for Stortinget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.