RESULTATERFINANS

Sveriges største diskusjonsforum selges

TeleTrade velger å selge ut børsportalen VCW for å fokusere kun på nettmegling.

Oddmund Grøtte
20. okt. 2000 - 09:46
TeleTrade Solutions ABVCW

VCW Internet Services ABDagens Finans


- TeleTrade har revurdert kjerneområdene og skal heretter fokusere på megling av aksjer og forsikringer. Dette betyr at VCW, som er et mediaselskap, skal selges ut, sier Anders Karlsson, daglig leder i VCW, til digitoday.no.

Karlsson sier at VCW er Sveriges største diskusjonsforum på Internett i Sverige. Daglig skrives det omlag 8 000 innlegg og det er noe mindre enn 10 millioner daglige sideoppslag og et sted mellom 70 til 100 000 daglige sessions.

VCW hadde tidligere et diskusjonsforum beregnet for det norske aksjemarkedet, men la ned driften i 1998.

- Vi valgte å legge om strategien. Vi drev diskusjonsforumet i både Norge, Danmark og Tyskland, men dette krevde etterhvert store ressurser, og vi valgte å fokusere på å oppnå lønnsom drift i Sverige i stedet. Dette har vi klart. Per 30. september hadde vi 6.4 millioner SEK i inntekter og et overskudd på 2.1 millioner.

Ifjor ønsket TeleTrade å kjøpe Sol Børs. Partene ble ikke enige og TeleTrade trakk seg ut av forhandlingene. Karlsson avskriver ikke at de ønsker å satse i Norge:

- Per dags dato har vi ikke noen konkrete planer om dette. Norge er et meget attraktivt marked, og jeg tror det er plass til nisjeaktører som oss. Det skremmer oss ikke at Stocktalk (red.anm: som tidligere var eid av Sol Børs) har grep om markedet akkurat nå, avslutter Karlsson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra