BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sybase åpner for tynnere programvare

Sybase har laget en ny samlepakke for Internett-utviklere. Enterprise Application Studio 3.0 lar deg lage programvare for Internett-på-TV-bokser.

Einar Ryvarden
23. apr. 1999 - 15:57

I sitt tradisjonelle marked, databaser, sliter Sybase i konkurransen mot Oracle, Microsoft og IBM. Selskapet satser derfor sterkere på Internett.

Boksen til Sybase Enterprise Application Server 3.0. <i>Foto:  Sybase</i>
Boksen til Sybase Enterprise Application Server 3.0. Foto:  Sybase

Sybase har to mottrekk:

Det første er å lage en ny samlepakke med det du trenger for å lage programvare som kjøres mellom en Internett-klient og en Internett-server. Produktsamlingen Enterprise Application Studio 3.0 inneholder det nye 4GL-utviklerverktøyet PowerBuilder 7.0, applikasjonsserveren Enterprise Application Server 3.0 og en ny versjon av Sybase Java utviklingsverktøy (PowerJ 3.0).

Det andre trekket er introduksjonen av Web DataWindow, en teknologi som ligger innebakt i Enterprise Application Studio 3.0. Systemet lar utviklere lage raskere programvare for ikke-PC-bokser, blant annet Internett-bokser for TV, lommemaskiner og NC-maskiner. Hovedfordelen med EAStudio er at all koden generes i HTML og JavaScript. Mange av de enkleste Internett-klientene mangler full Java-støtte, men forstår JavaScripts.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.