BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sykepleiere får de tøffeste mobiltelefonene

Vindafjord kommune skal utstyre sine sykepleiere med mobiltelefoner som knuser det siste finansgutta på Aker Brygge har.

18. sep. 2001 - 13:56

Mobildata har lenge lovet å effektivisere hverdagen til mange, og nå begynner offentlig sektor å vokse. Under et voldsomt budsjettpress må kommuner og etater tenke nytt for å opprettholde servicen.

Vindafjord kommune innenfor Haugesund i Rogaland er de første som tar i bruk et nytt system for helsesektoren. Systemet vil spare kommunene store beløp.

Itronix FEX21 trådløs GSM-terminal. <i>Foto:  Itronix</i>
Itronix FEX21 trådløs GSM-terminal. Foto:  Itronix

Sykepleierne i kommunene vil snart få noe av det nyeste og råeste på mobilfronten, en Itronix FEX21. Boksen er en fullt utstyr lomme-PC med GSM-kort fra Nokia. Itronix FEX21 er designet etter militærkrav og tåler mye støt og slag. Maskinen har fullt tastatur, to PC Card-plasser og plugg til for hodesett. Operativsystemet er Windows CE og maskinen har plugger for USB og serielle utganger.

Maskinene koster 20-25.000 kroner, men kommunen er sikre på å spare inn pengene raskt.

- Den nye mobilløsningen gjør at pleierne slipper å dra til sykehjemmet for å få vite hvem de skal besøke og så lese journalen. Etter sykebesøk slipper også pleieren å dra tilbake, vedkommende kan skrive i journalen direkte, forteller Jostein Simonsen, organisasjonssjef i Vindafjord kommune, til digi.no.

Kommunen skal ta i bruk dataløsningen i desember og vil da kunne slanke pleierstaben med fire person og likevel opprettholde samme service.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.