BEDRIFTSTEKNOLOGI

Syvdobling for Linux-leverandør

Linux gløder nå hvit på børsen - aksjen til Linux-maskinprodusenten VA Linux Systems mer enn syvdoblet seg første dag på børsen.

Einar Ryvarden
10. des. 1999 - 10:01

Det kan nesten se ut som en regnefeil, men aksjekursen til VA Linux Systems steg med 698 prosent den første dagen på Nasdaq-børsen. Dette er ny rekord, selv i det overopphetede amerikanske finansmarkedet.

Aksjen startet i går på 30 dollar og endte opp på 299 dollar kl 16:00 i går, skriver Wall Street Journal. VA Linux lager PC-er og servere med skreddersydde innstallasjoner av Linux.

De tidligere rekordene for kurshopp på første noteringsdag går fra 458 til 606 prosent og er alle satt av IT/Internett-selskaper.

VA Linux Systems går på børs etter at den store Linux-distributøren Red Hat som tilpasser og sprer gratis-operativsystemet Linux. Skal man legge Red Hats kursutvikling til grunn, vil VA Linux-aksjen fortsette bratt oppover. Red Hat åpnet på 46 dollar i august og er nå oppe i 286 dollar.

Også Corel, som tidligere har slitt en stund, har funnet ut hvordan de skal skape oppmerksomhet og bli tatt inn i varmen. For noen uker siden startet selskapet salget av en Linux-versjon som er svært enkel å installere. (Klikk her for å lese om og laste ned Corels brukervennlige Linux). Aksjemarkedet har da også svart med å løfte kursen betraktelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.