JUSS OG SAMFUNN

Tabloid så det holder

Når børsen raser, Kjell Magne låser seg inne på rommet sitt og galskapen seirer på alle fronter, trenger vi skikkelige tabloid-nyheter, skriver Spray GKs Jan Omdahl i dagens Stjernestreif.

Jan Omdahl
4. sep. 1998 - 11:40

"

Fått nok av forsidene til Dagbladet og VG? Trøst deg med noen som er enda verre! Forrige uke anbefalte jeg det løgnaktige satiremagasinet The Onion. Denne uken blir det mer av samme sorten, i form av en ganske utsøkt amerikansk tabloid-parodi som heter nettopp det.

Tabloid, altså.

Mens The Onion lager satire ved å finne opp sine egne hemningsløse tabloidnyheter, tar Tabloid utgangspunkt i virkelige begivenheter. I dag er forsiden f.eks. dominert av uroen på verdens børser og kan fortelle at "nonsens-indeksen" har skutt i været med 146 poeng (se under nettsted i høyre margen) ettersom hjelpeløse analytikere har forsøkt å spå om markedsutviklingen.

Tabloid huser noen gode, kritiske skribenter som ikke bare driver med humor. Under de skeive vinklingene ligger besk samfunnskritikk og intelligent analyse. Manna for deg som har skjønt at et liv uten en porsjon ironi er et uutholdelig liv i en gal verden.

"

(Utgiverne av Tabloid har hatt problemer med tjenesten i dag. Derfor er det mulig du vil få opp en blank side - red.anm.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra