BEDRIFTSTEKNOLOGI

TAD dro ned rolig IT-børs

Til tross for gode resultater bidro Tandberg Data (TAD) aksjen til å dra ned en lunken børsdag sett med IT-øyne. Norman Data Defence fortsatte å falle og ble taperen blant IT-aksjene, riktignok på et meget beskjedent volum.

Eirik Flaa
12. aug. 1997 - 19:35

Tandberg Data åpnet børsdagen med å levere bedre resultater enn de fleste hadde ventet, men i fravær av høyere omsetningstall og nye kontrakter reagerte børsen likevel negativt på tallene. I løpet av dagen har TAD-aksjen falt med 7,50 til 157,50, på relativt stort volum sett i relasjon til aktiviteten rundt de andre IT-selskapene. Totalt skiftet 341.300 TAD-aksjer eier i løpet av dagen.

Dagens store taper blant IT-selskapene var nynoterte Norman Data Defence (NOR), som falt for andre dag på rad etter noteringen. Aksjen har siden noteringen falt med 7,50 til 33,50 NOK, riktignok på et meget begrenset volum. Dagens omsetning av NOR-aksjer var på beskjedne 14.500 aksjer.

Visma har falt litt fra i går - ned 20 øre til 4 kroner, men ser ut til å ha stabilisert seg etter emisjonen som tilførte 100 millioner kroner.

- Emisjonen var en kritisk faktor for videre drift i Visma. Nå begynner selskapet å bli spennende, sier en analytiker til digi.

Den IT-dominerte Nasdaq-børsen åpnet optimistisk tirsdag, og lå kl 17:27 norsk tid på 1586,74 som er opp 12,1 punkter. Oppgangen på Nasdaq ble ledet av solide selskaper som Intel og Dell, som er toneangivende for utviklingen i bransjen generelt. Bevegelsene så derimot ikke ut til å gi særlig innvirkning på IT-indeksen på Oslo Børs, som avsluttet med en nedgang på 1,99 til 1181,36 punkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra