BEDRIFTSTEKNOLOGI

Taiwan-selskap vil bygge halvlederfabrikk i Shanghai

Verdens største produsent av skreddersydde brikker, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, vil bygge en fabrikk i Shanghai.

30. aug. 2002 - 12:23
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

Kunngjøringen om at TSMC vil bygge et produksjonsanlegg i Shanghai, kan følgelig ikke tolkes som et uttrykk for ny optimisme i bransjen, skriver Wall Street Journal. Det uttrykker heller et ønske om å få en tilstedeværelse i Folkerepublikken, etter at den taiwanske regjeringen nylig vedtok å oppheve regler som hindret landets - provinsens - halvlederprodusenter fra å etablere seg der. De nye reglene tillater etablering, på betingelse av det ikke benyttes ny produksjonsteknologi, men i stedet overføres foreldet utstyr fra utrangerte anlegg i Taiwan.

TSMC opplyste om sin hensikt i en børsmelding, men har ennå ikke sendt en formell søknad. En eventuell drift i Shanghai vil antakelig først komme i gang om et års tid.

Shanghai er i ferd med å markere seg som Kinas viktigste område for halvlederproduksjon, og en rekke Taiwan-selskaper har signalisert at de er interessert i å etablere seg der.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.