BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tamburstuen vil bygge mobilnett

Bane Tele har meldt sin interesse for å delta i et konsortium med tanke på å søke på nye mobillisenser i konkurranse med de etablerte mobilaktører.

Frode Eriksen
8. des. 1999 - 19:59

Telesjef i Bane Tele, Trygve Tamburstuen sier at mobiltelefoni er et av hovedsatsingsområdene for selskapet framover. Dette skjer samtidig med at selskapet i løpet av et år ønsker å etablere et IP-nett.

En forutsetning er imidlertid at Bane Tele i løpet av neste år blir fristilt sin eier, Jernbaneverket, fra å være en forvaltningsenhet som i dag til å bli et statsaksjeselskap.

Dette vil også kunne gjøre det lettere å finne finansiering til de kommende ambisjonene som Tamburstuen har fått på vegne av Bane Tele.

Han sier til digi.no at Bane Tele gjerne bygger nettet i samarbeid med andre, men han tar sikte på at selskapet skal kunne etablere som mobiloperatør.

- Hvis vi først bygger GSM-R er det forholdsvis nærliggende å kombinere dette med utvikling av en lokalaksess-løsning for Bane Tele, og en videre oppgradering til en UMTS-løsning.

I forbindelse med Høgskolen i Telemarks sin tilknytning til Uninett onsdag sa Tamburstuen at med mobil infrastruktur basert på UMTS vil Bane Tele tilby det samme som på bredbåndnett i dag i løpet av 3-5 år. - Dette gir uante muligheter for lokalsamfunn som Bø.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra