RESULTATERFINANS

Tandberg-varsel gir nedgradering

Tandberg-aksjen kommer til å falle tungt etter at selskapet presenterte et nytt resultatvarsel torsdag kveld. Meglerhusene jobber nå hardt med å sette nye kursmål på aksjen.

Øystein Kvistad
6. des. 2002 - 09:59

Investorfavoritten Norkom falt hele 20 prosent etter sitt resultatvarsel. Hvor langt ned skal Tandberg? Det spørsmålet stiller digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet i dag, etter at Tandberg i går kveld la frem et resultatvarsel for fjerde kvartal. Tandberg-meldingen indikerte en omsetning på mellom 500 og 540 millioner kroner i fjerde kvartal, mens analytikere hittil har ventet en omsetning på 588 millioner kroner i kvartalet.

Fasaden til Tandbergs hovedkvarter.
Fasaden til Tandbergs hovedkvarter.

"iMarkedet kjenner til at det jobbes hardt for å komme frem med nye kursmål på Tandberg i lys av resultatvarslet som kom i går ettermiddag/kveld. ABG Sundal Collier skal i en ny rapport ha kommet ut med et nytt kursmål på Tandberg. Meglerhuset var blant de som hadde lavest estimat på fjerde kvartalsomsetningen i forkant av resultatvarselet. Nå opererer meglerhuset med et kursmål som ligger på 50 til 60 kroner. Dette betyr et kursfall på opptil 45 prosent fra dagens nivåer", skriver iMarkedet fredag morgen.

Selskapet sier til Reuters at veksten i 2003 blir på 20 til 25 prosent. Dette er milevis unna analytikerestimatene.

Få av de norske analytikerne har vært kritisk til Tandberg denne høsten.

iMarkedet har ikke fått finansdirektør Terje Rogne i Tandberg i tale, men nettavisen vil følge saken utover dagen - følg med på denne siden.

Les også Are Slettans kommentar Lærdommen i Tandberg-raset.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.