KARRIERE

Tastatur-virtuositet gjør sjefen glad

Touch-metoden kunne kanskje ikke avverget IT-fallet, men undersøkelser viser at ansatte - ved å lære touchmetoden - i det minste kan spare bedriften for 21.000 kroner i året.

Therese Werenskiold
9. apr. 2001 - 13:46


Pride Communications


En undersøkelse viser, ifølge selskapet, at de som bruker touchmetoden har en skrivehastighet som er fra en halv gang til åtte ganger raskere enn de som ikke bruker ti fingre.

Flere arbeidsuker kan altså tjenes inn hvert år. Selskapet hevder også at 95 prosent av de ansatte som deltok i undersøkelsen (og som ikke kan touchmetoden), ønsker å lære den.

Skriver man raskere får man naturlig nok mer tid til overs, enten til å stresse ned eller å få unnagjort ugjorte oppgaver. Erfaring viser også at språket ofte blir bedre når man skriver fortere fordi skrivehastigheten tilnærmer seg tankehastigheten, og ikke omvendt.

Skriver man sakte på tastatur følger ikke fingrene tankene, og man tyr ofte til språklige snarveier.

Ifølge selskapet som tilbyr produktet WinTouch Office, kan man lære touchmetoden raskt.


Programmet inneholder blant annet touchtrening, bokstavtrening, teksttrening, fartstrening, nummerisk trening og hurtigtasttrening for Microsoft Windows og Word. I tillegg har programmet videosnutter som viser hvordan man kan skrive riktig, talende taster (man får høre tasten uttalt når man trykker på den), fargekart til tastaturet (viser hvilke fingre som tilhører hvilke taster), og evaluering (en tilbakemelding etter hver utførte oppgave).

Man får også tips om ergonomi og arbeidsstrategier i form av en skjermbasert opplæringsbok.

nettsidene til Prode Communications kan man gå gjennom et gratis touchkurs, som fokuserer på ergonomi og riktig skrivemetodikk. Her ligger også mer informasjon om WinTouch Office-programmet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.