JUSS OG SAMFUNN

Tatt av nettet

ABC News vant kampen om å komme først med Oklahoma-dommen. Mandag kunne nyhetstjenesten melde at Timothy McVeigh var domfelt - én time før dommen falt.

Morten Øverbye
4. juni 1997 - 12:11

Det er vanlig at nyhetsredaksjoner lager alternative forsider og nyheter foran store saker som dette, men i rettsaken etter Oklahoma City-bombingen, sørget teknologien for at ABC News kom med nyheten før den skjedde.

Ifølge nettmagasinet Wired News var det nyhetstjenestens Java-ticker som stakk av gårde med dommen, etter at overskriften var lagt ut på en internserver, omtrent en time før den falt i juryrommet i Denver.

- Det skjedde en teknisk feil. Vi har aldri kjørt ut våre nyheter på denne måten tidligere, sier pressetalskvinne Ellen Murphy til Wired News.

Hun legger til at redaksjonen var rask til å få nyheten ned fra nettet igjen, da glippen ble oppdaget. I formildende retning kan det sies at ABC News i det minste kom med rett nyhet. I oktober 1995 ble O.J. Simpson erklært skyldig av nettjenesten Pathfinder, etter at juryen hadde frikjent ham.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.