BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teac viser 24x CD-drev

Alle snakker om DVD. Likevel fortsetter leverandørene å forbedre CD-ROM-teknologien. Micro Solutions viser et 600 grams drev for parallellporten, mens Teac har et som kjører i 24 ganger grunnhastigheten.

Eirik Rossen
3. juni 1997 - 16:22

CD-524E 24X fra Teac er det første 24x-drevet på markedet. Konkurrentene tilbyr foreløpig bare 16x og 20x. Modellen fra Teac vil nå markedet i løpiet av juni, til antatt pris rundt 150 USD.

Det innrømmes i meldingen fra Teac at intet drev kan holde hastigheten 24x (det tilsvarer 3,6 megabyter per sekund) fra hele CD-skiven. Men det hevdes at man vil kunne holde denne datastrømmen mesteparten av tiden, og at minimumshastigheten er 1,8 MBps, tilsvarende 12x. Spesiell teknologi avverger forringing av overføringskvaliteten på grunn av støy og vibrasjoner.

Drevet støtter Windows 95 "plug and play" og alle aktuelle standarder: blant annet skiver på 8 og 12 cm, flersesjons PhotoCD, video CD, Enhanced CD, CD-I osv.

Teac kunngjorde flere andre produkter som vil være leveringsklare i juli og august, blant annet et ny drev for bærbare og et CD-R (for recordable) som skriver i 4x og leser i 8x.

Micro Solutions viste et drev på 600 gram som leverer 8x og som kan koples til parallellporten på en pc. Den første utgaven må tappe strøm fra nettet. En batteribasert utgave vil lanseres seinere i år. Prisen starter på rundt 300 USD.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.