RESULTATERFINANS

Teknologiaksjer står foran kraftig oppgang?

FED kuttet overraskende renten i går, årets fjerde rentekutt, og Lehman Brothers tror bunnen er passert og at teknologiaksjer vil lede utviklingen.

Oddmund Grøtte
19. apr. 2001 - 12:38
FOMC
FED-effekten som forsvant


Vil det bli annerledes denne gangen?

Ifølge research gjort av investeringsbanken Lehman Brothers på hvordan kursutviklingen har vært i etterkant av FED-kutt, har den brede indeksen S&P 500 i snitt bunnet ut tre måneder etter at FED startet kuttene, skriver TheStreet.com. Etter at bunnen er passert, stiger indeksen 31 prosent i løpet av ett år. Halvparten av denne stigningen skjer i de første fem ukene etter bunnen. Statistikken viser at det er teknologiaksjer som stiger raskest blant de viktigste sektorene.

Charlie Reinhard, seniorstrateg i banken, sier til TheStreet.com at det ikke er noen grunn til at det bør være annerledes denne gangen.

- Tonen i markedet bedrer seg nå, akkurat når den skulle basert på historien, sier Reinhard. Han peker på at S&P 500 bunnet ut den 4. april, hittil årets laveste notering, tre måneder etter at FED kuttet renten første gang.

Reinhard tror at bare en økonomisk resesjon kan hindre markedet i å stige (hva ellers, red. anm....). Men noen resesjon tror ikke banken på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra