BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tekstmeldingene ramler inn klokka fem

Det sendes mest tekstmeldinger når folk er vanskeligst å nå på telefon. For eksempel klokka fem, når mange står over grytene eller sitter på T-banen.

Therese Werenskiold
27. nov. 2001 - 10:45

Ifølge det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået NewsWire, sender nordmenn rundt fem millioner tekstmeldinger fra mobiltelefonen hver dag.

Tekstmeldingsrushet starter så smått ved tretiden på ettermiddagen, og varer fram til åttetiden på kvelden. Toppen er rundt klokka fem.

Dette kom frem av en ny undersøkelse Norsk Gallup har gjort for NetCom.

Over halvparten av alle landets 3,7 millioner mobilabonnenter sender og mottar tekstmeldinger flere ganger i uken. 31 prosent gjør det hver eneste dag.

- Bruken av tekstmeldinger er størst i den tiden det gjerne er vanskelig å få tak i folk på telefonen. Det viser at sms-meldinger i stor grad er et verktøy for å nå mennesker som i en periode er utilgjengelige, sier informasjonskonsulent Bjørnar Storeheier i Netcom.

Tekstmeldingsiveren er omtrent like stor i helger og på ukedager, men på hverdagene sendes det flest jobbrelaterte meldinger. Da er bruken størst blant dem mellom 29 og 34 år. I helgene er det de yngre gruppene som i størst grad sender sms-meldinger, viser undersøkelsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.