BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tektronix gir bort fargeskrivere til 20.000 for å selge flere patroner

Etter gratis PC og gratis Internett kommer nå gratisskriverne på markedet. Nummer to på markedet, Tektronix, gir bort skrivere til 20.000 kroner mot at de heldige kjøper fargepatroner fra selskapet.

Herman Berg
27. sep. 1999 - 12:27

I forrige uke kom nyheten om at Xerox Corp. kjøper fargeskriver-virksomheten til Tektronix Inc.. Dette er en alvorlig trussel mot Hewlett-Packard (HP)som har dominert markedet i lang tid. Gjennom oppkjøpet anslås det at et samlet selskap kaprer 30 prosent av markedet for fargeskrivere.

Les:

Reuters skriver nå at et nytt våpen i skriverkrigen mot HP er milde gaver fra Tektronix til kvalifiserte bedrifter, organisasjoner, departementer, universiteter, interesseorganisasjoner og sykehus i USA.

Skriveren Tektronix Phaser 840
Tektronix Phaser 840.

Tektronix ønsker å vise hvordan fargeskrivere fungerer og bygge opp en lojal kundemasse. Dermed gir de også bort så mye svart blekk som kundene trenger og tilbyr en kundestøtte-kontrakt som varer i tre år.

En Phaser 840 til rundt 2.500 amerikanske dollar gis bort helt gratis, inkludert frakt uten kostnader.

Gratis fargeskriver?


Mens Free PC krevde at man tegnet internettabonnement for tre år og ga bort hele sjela si, inkludert demografi og private interesser, har Tektronix mer uskyldig krav til bedriftene. De får uansett ikke flere enn én skriver hver.

Tektronix krever at mottakerne bruker skriverne et visst volum i måneden. Det innebærer at de må kjøpe fargepatroner i et månedlig volum og det skal gjøres fra giveren.


De heldige mottakerne, som må sende søknader og får beskjed innen 30 dager, kan levere tilbake skriverne hvis de ikke er fonøyde.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.