BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark bør nektes UMTS-auksjon

I en ny rapport fra OECD heter det at Tele Danmark bør utelukkes fra den danske UMTS-auksjonen neste høst for å sikre konkurransen i den danske telemarkedet.

Frode Eriksen
30. nov. 2000 - 09:56

OECD anbefaler i sin rapport at den danske regjeringen griper inn i telemarkedet for å sikre konkurransen, og en måte å gjøre det på er å nekte Tele Danmark adgang til den danske UMTS-auksjonen som forventes avholdt tidlig neste høst.

De tre andre GSM-operatørene i Danmark som forventes å by på de trolig mellom fire og seks danske mobillisensene er det delvis Telenor-eide Sonofon, og det France Telecom-dominerte Mobilix.

Analyse av det danske telemarkedet inngår i "Review of Regulatory Reform in Denmark".

I den framgår ikke bare at Tele Danmark bør nektes UMTS-lisens, men også at selskapet verken burde få verken radioaksess- eller GSM 1800-frekvenser.

Det danske forskningsministeriet, som blant annet skal arrangere neste års UMTS-auksjon avviser anbefalingen i rapporten. Minister Birte Weiss mener OECD har hengt seg opp i gamle tall, og hun sier til Børsen at hun ikke mener at Tele Danmark skal avskjæres fra den danske telemarkedet.

OECD mener den danske telepolitikken generelt sett er svært så bra, og beskriver det danske markedet som et av de mest åpne i OECD-området, i tillegg til at prisene er blant de laveste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.