BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark gir ingen NetCom-signaler

Under framleggelsen av resultatene for første halvår ga ikke konsernsjef i Tele Danmark, Henning Dyremose noen signaler på hva selskapet vil gjøre med sin aksjepost i norske NetCom.

Frode Eriksen
27. juli 2000 - 10:29

Selskapet nøyde seg med å konstatere at salget av aksjeposten på nær 40 prosent i NetCom vil kunne gi en gevinst til selskapet på 1,7 milliarder kroner.

Tele Danmark fikk ellers en liten vekst, nettoresultat på 23 millioner danske kroner til 1.936.000.000 kroner første halvår var mindre enn ventet for det danske teleselskapet. Nå venter markedet på tiltak for å bedre veksttakten.

Tele Danmarks omsetning endte på 21,6 milliarder danske, som var en vekst fra 18,2 milliarder, eller noe bedre enn ventet. Selskapet vokser raskest utenfor Danmark og det er de utenlandske investeringene som bidrar med mest omsetningsvekst. Selskapet sitter nå med vel 10 millioner kunder etter en vekst første halvår på over 20 prosent. Av det er antall mobilkunder pro rata økt med 45 prosent til 3,9 millioner.

Administrerende direktør Henning Dyremose sier at selskapet har hatt en solid vekst første halvår. Det han ikke har kommentert gjør avisen Børsen, som bemerker at veksttakten for selskapet har stagnert på grunn av høye investeringer i mobilselskap utenfor Danmark. Blant de er tyske Talkline, nederlandske Ben og østerriske One, foruten Belgacom og polske Polkomtel. Og norske NetCom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.