BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark kjøper NetCom-aksjer

Tele Danmark har i dag kjøpt Singapore Telecoms aksjepost på 19,56 prosent i det norske mobilselskapet NetCom GSM for 2,7 milliarder kroner eller 288 kroner per aksje.

Frode Eriksen
10. aug. 1999 - 09:35

Tele Danmark er helt ny aksjonær i NetCom, men det er ikke selskapets majoritetseier, amerikanske Ameritech, som fra før eier en aksjepost i NetCom tilsvarende den Singapore Telecom sitter med.

Ameritech og Tele Danmark vil etter dette kontrollere i underkant av 40 prosent i mobilselskapet, der de to andre største eierne er det svenske mobilselskapet Comviq med vel 24,83 prosent og Orkla med 10,11 prosent.

NetCom GSM ble etablert i 1992 og sitter i dag med en markedsandel innenfor GSM-mobiltelefoni på vel 30 prosent, noe som gjør selskapet til Norges nest største teleselskap med vel 600.000 mobilkunder. NetCom har nylig også tilbudt fast telefoni og planlegger å tilby Internett-aksess. Selskapets omsetning i 1998 var på vel 2 milliarder kroner.

Konsernsjef i Tele Danmark, Henning Dyremose, sier i en pressemelding at kjøpet av aksjene er et avgjørende steg i selskapets Nordiske strategi.

Denne strategien ble kullkastet i januar da det ble klart at Telenor og Telia ønsker å fusjonere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.