BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark satser internasjonalt

Tele Danmark A/S, det største televerket i Danmark, vil ha 20 prosent av sin omsetning fra internasjonal virksomhet i løpet av året.

Rune F Olsen
12. aug. 1996 - 00:00

- Vår ambisjon er at aktiviteter i utlandet skal stå for en stor del av vår totale omsetning, forhåpentligvis 50 prosent, sier Gregers Mortensen, direktør for utenlands-aktiviteter i Tele Danmark (http://www.tdeservice.dk/) til Reuters.

Telemonopolet i Danmark ble fullstendig avskaffet 1. juli i år, og Tele Danmark har siden den gradvise nedgraderingen begynte møtt motbakker i hjemlandet. Siden våren 1994 har aksjekursen falt med 15 prosent, med en rekordlav kurs sist mandag. Også i utlandet har den tidligere monopolbedriften hatt problemer, både i Irland og i Hong Kong. Men Tele Danmarks kurs er nedfeldt og vedtatt.

- Det er ingen grunn til å gjøre noen store forandringer i vår utenlands-strategi. Jeg har problemer med å følge visse analytikeres råd om at vi burde se oss om etter en permanent partner i utlandet. Det tar ti år å se om en investering gir avkastning, og vi har bare vært i eksportbransjen i to år, sier Mogensen til Reuters.

(Kilde: Reuters)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.